keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Joulu ja uusi vuosi 2017

Mä olen henkeen ja vereen jouluihminen. Oon se ihminen joka aloittaa joulurämpytysten kuuntelemisen heti lokakuun lopussa, se jolla on lahjat paketoitu marraskuun puolella ja se ketä on leiponut kaiken ja koristellut asunnon marraskuun lopussa. Tästä syystä joulu pirun kuumassa Australiassa oli erittäin omituinen!

Joulu Australiassa ei ole yhtään niin spesiaali kuin vaikka Suomessa. Meillä Suomessa on perinneruuat jouluna, Australiassa ei ole. Täällä yleensä grillaillaan lihaa ja vihanneksia jouluna, maataan rannalla ja juodaan kylmää kaljaa. Jouluaaton iltana lähdetään yökerhoon ja joulupäivä maataan kotona krapulassa. Ei ihan joulu mun makuun!





Koska rakastan Suomi-joulua ja leipomista, tein tietysti joulun lempparit täälläkin!





Meidän joulupöytään kuului kalaa ja uunivihanneksia, ruisleipää, lohta, juustoja, joulupipareita, joulutorttuja, suklaata ja glögiä!


Eetukin pääsi esittelemään paketointitaitojaan...Pyjama käärittynä folioon :)


Joulupäivän aamuna syötiinkin sitten riisipuuroa.


Vietettiin siis jouluaatto kahdestaan "Suomi-joulun" merkeissä. Joulupäivänä taas hostelli järjesti jouluillallisen grillauksen parissa. Oli tosi kuuma päivä ja auringonpaiste ja ihana yhteishenki monen kymmenen hostellilaisen kanssa. Ei se joululta tuntunut mutta kivaa oli!



Päivällinen pidettiin toisen hostellin pihapiirissä, jossa on vanha museo-alue.






Kaikenkaikkiaan joulu oli ja meni, mutta edelleen se joulu Suomessa voittaa tämän mennentullen!

Joulun jälkeen painettiin hommia viikon verran kun oli taas seuraavan vapaapäivän vuoro, nimittäin uusi vuosi! Mulla ei ole mitään perinteitä uuteen vuoteen liittyen kuten tinat tai perunasalaatti ja nakit, joten tää juhla ei ollut yhtään niin "masentava" kuin joulu. Me vietettiin aatto hostellilla kavereiden kanssa.


Hostellilla oli pientä grillailua, party-hattuja ja tähtisädetikkuja.


Myöhemmin illalla lähdettiin klubille katsomaan ilotulituksia!



Aikapian ollaankin ensimmäinen vuosi lusittu Australiassa. Tuntuu hullulta ajatella että siitä on jo niin kauan, tuntuu että vastahan me tänne lennettiin! Meillä kävi hyvä onni meidän farmitöiden kanssa, sillä ollaan ihan parin päivän päästä saatu täyteen meidän vaaditut 88 päivää, eli nyt on aikalailla satavarma että saadaan toiseksi vuodeksi viisumi! Oli kyllä urakka tää 3kk farmitaival mutta kohta alkaa se pakollinen osuus olla takana. Tästä kohti uusia haasteita ja toivottavasti vuosi 2017 on täynnä iloa, onnea, rakkautta sekä upeita kokemuksia!

2 kommenttia:

  1. Hei!Mitä kautta löysitte tuon working hostellin ja miten päädyitte sinne? Ja miten on kaikki käytännönjutut rullaillut eteenpäin siellä?

    Itse pitäis ihan kohta siirtyä aupairhommista farmihommiin enkä tiedä yhtään mistä aloittaa farmihommien etsimisen joten olisin enemmän kuin kiitollinen neuvoista! :)

    Terkuin, toinen Sini

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Me saatiin meidän eka farmityö kaverien kautta ja siellä oltiin vähän päälle kuukausi. Sen jälkeen meidän silloinen pomo järkkäsi meidät sen ystävän kautta tälle nykyiselle farmille! Kannattaa yrittää toisilta backpackereilta kysellä missäpäin he on ollut ja kysellä kokemuksia! Tämä farmi jolla nyt olen on ihan älyttömästi porukkaa ja työ on ihan älyttömän rankkaa eli työntekijät vaihtuu lähes viikottain. Kun etsit farmitöitä, helpointa on löytää poimintahommia joissa on award rate eli esim 30$/bin of oranges. Itse en välttämättä näihin hommiin edes lähtisi sillä palkka on niin huono ettei se välttämättä kelpaa toisen vuoden viisumiin. Working hostelleja löytyy netistä googlettamalla mutta niissä usein on jonoa. Kannattaa rohkeasti ottaa puhelin käteen ja alkaa soittelemaan hostelleja läpi minnepäin sitten haluatkin mennä! Farmitöiden löytäminen ei ole kovin helppoa jos ei ole hyviä suhteita joten kannattaa aloittaa ajoissa :) toivottavasti tästä oli apua!

      Poista

Jätä ihmeessä kommenttia, palautetta, terveisiä tai mitä vaan :)