maanantai 8. helmikuuta 2016

Brisbane

Lennettiin keskiviikkona Sydneystä Brisbaneen, eli siis länsirannikkoa ylöspäin. Niille jotka ei ihan välttämättä käsitä kuinka valtava paikka tää Australia on, niin tää konkretisoi hyvin:



Eli kartalla toi Sydney-Brisbane näyttää ihan pikku matkalta, mutta oikeesti se vastaa menoa Helsingistä jonnekin Lappiin. Eli täällä Brisbanessa ollaan siis eri osavaltiossa ja on kellonajassakin tunnin heitto! Tää on myös selvästi pohjoisemmassa ja sen huomaa myös ilmastossa. On paljon tukalampi kuumuus ja kosteampi ilma. Myös kasvit ja eläimet (!!!) on erilaisia! Ekana päivänä käytiin kävelyllä ja nähtiin vihdoin niitä jättihämähäkkejä. Niitä on täällä joka ikisessä puussa ja puskassa. Lisäksi on vihreitä gekkoja kun Sydneyssä oli pieniä sisiliskoja. Ja thank God täällä ei ole torakoita joita Sydney on ihan täynnä !!!


Me asutaan alle 20m päässä meren rannasta. Harmi vaan että täällä on vuorovesi joten päivisin toi meri on helkkarin pitkällä ja se tulee yöksi takasin rantaan... Onneks meillä on uima-allas pihassa jossa on aika lämmintä vettä ja suolasta vettä niin saa vähän illuusiota meressä olemisesta :D


Me löydettiin tämäkin kämppä Airbnb'stä. Täällä asuu entinen karaten mm voittaja, vaimo, kaksi kissaa ja koira. Meidät otetiin ihan älyttömän hyvin vastaan ja ollaan kun osa perhettä täällä. Molemmat on tosi mukavia ja auttavaisia ja he auttaa meitä keksimään duunipaikkoja ja hyödyntää omia yhteyksiä! (Mulla saattaa ehkä alkaa tällä viikolla koeaika yhdessä Italialaisessa raflassa, saa nyt nähdä)





Tää paikka jossa asutaan on kyllä vähän turhan kaukana Brisbanen keskustasta. Bussilla menee tunti ja junasta ei oikein tiedetä kun se on vähän huono kulkemaan. Onneks täällä kylässä on silti kaikki tärkeet ja tarpeelliset palvelut.


Oon myös aika hyvin päässyt takasin treenaamisen makuun. Tää ilmasto kyllä vaikuttaa siihen niin paljon! Oon joka päivä käynyt lenkillä ja vetänyt siihen päälle vielä pumpin eikä satu mihinkään, päinvastoin ihan mahtava olo! Jännä miten pelkkä ilmasto voi "parantaa"  sairauksia.




Meillä on täälläkin ollessa ollut vähän tylsät ilmat. Lähes joka päivä on satanut vettä ja aurinkoa ei oo ollut lähimaillakaan. Onneks on kuitenkin lämmin :)






Ollaan nää päivät tutustuttu lähimaastoon ja tehty tuttavuutta vaikka minkä eläimen kanssa. Eilen näin ekaa kertaa ikinä pöllön ihan lähietäisyydeltä, on nähty opossumi, miljoona lepakkoa (hitto niiden siipienväli on vähintään puol metriä !!!), iguaaneja, kilppareita, ankerias, rapuja, pelikaaneja, gekkoja ja varmaan paljon muutakin mitä ei nyt vaan tule heti mieleen!





 Mustat mötikät on lepakoita !!!!





Tekis mieli kirjoittaa jotain kauheen jännää meidän elämästä  täällä, mutta ei ole  paljoa tapahtunut mitään erikoista ja huomionarvoista :D Ehkä ens kerralla on jotain mielenkiintosempaa kerrottavaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä kommenttia, palautetta, terveisiä tai mitä vaan :)