lauantai 16. huhtikuuta 2016

Litchfield national park

Perjantaina lähdettiin n. 2h ajomatkan päässä olevaan Litchfieldin kansallispuistoon. Alue on ihan jäätävän iso, mutta sinne vievä tie on todella epävakaa ja sääriippuvainen. Meidän on jo jonkun aikaa pitänyt mennä sinne, mutta tie on ollut poikki tulvaveden takia. Nyt vihdoin 2 viikon satamattoman ajan jälkeen päästiin reissuun perheen äidin ja kahden pienemmän lapsen kanssa. Matkalla muuten nähtiin 3 wallabia ja 2 käärmettä.


Niinkuin olen kertonut, täällä ei saa uida meressä ja keskustassa olevat pari uimapaikkaa on aika kämäsiä ja vesi on ihan älyttömän kuumaa. Eniten reissulta odotinkin ihanan viileää pulahdusta Buleyn rockholeen jossa on kristallinkirkasta makeaa vettä (eikä krokotiileja, jee!)




Viihdyttiin lillumassa ja polskuttelemassa ainakin tunti, ja tehtiin huimia hyppyjä lasten kanssa veteen.



Pulikoinnin jälkeen perhe lähti autolla seuraavalle etapille, mutta minä ja Eetu käveltiin sinne (1,5km). Matkalla oli saman rapakon monta muutakin uimakelpoista paikkaa.







Miten voikin olla näin kirkasta vettä!



Toinen etappi oli Florence waterfalls eli todella upeat vesiputoukset! Kaikkien äsken nähtyjen uimapaikkojen vesi laskee näihin putouksiin, ja mitä enemmän on satanut vettä, sitä mahtavammin putous pärskii! Alas olisi myös päässyt uimaan, mutta lapset oli jo aika rättipoikki. Ehkä seuraavalla kerralla :) Kuulemma tuolla lammikossa on vielä viileämpää vettä kuin rockholessa! Täällä on muuten nyt tässä mainittakoon alkanut (vihdoin) kuiva kausi. Lämpötilat alkaa tippumaan siedettäviksi ja kosteusprosentti on enää 20-30 (kun se sadekaudella on 100) hurray! 



Kolmanteen kohteeseen mentiin autolla n.20 kilometriä ja kyseessä oli Wangi falls eli niin ikään vesiputoukset. Tänne ei pääse uimaan krokotiilien vuoksi.




Mukana oli tietty myös GoPro jolla pääsin kuvailemaan veden alle :)




Täältä tehtiin "huimia" hyppyjä lasten kanssa. Myös pieni 1v innostui hyppimään äidin sylissä veteen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä kommenttia, palautetta, terveisiä tai mitä vaan :)