lauantai 9. tammikuuta 2016

Mitä mukaan? 2/2

Viimeksi kirjoitin ns. pakollisista jutuista mitä pitää hankkia ennen lähtöä. Nyt kirjoitan mitä muuta olen ostanut. HUOM nämä ei ole mitään pakollisia vaan ainoastaan asioita joita olen halunnut hankkia. Ilmankin pärjää, ehdottomasti! Mutta ehkä tämä antaa myös jotain ideoita :)


1. 
-En ala raahaamaan läppäriä mukaan, joten ostin ipadin ja näppäimistön siihen. Sopivan kevyt ja kompakti mukana kannettava.
-Ihastuin myös kaikkiin GoPro videoihin. Ne ketkä ei tiedä mikä GoPro on *click*. Kyseessä on siis action kamera jolla voi ottaa kuvia ja videoita veden alla ja vaikka lumessa. Mä niin nään silmissäni jo sukeltelun ja surffauksen ton kameran kanssa :)
-Sitten jo edellisessä postauksessa mainittu kakkospuhelin ja vielä lisävirtalähde jos ei ole pistoketta saatavilla kun sitä tarvitsisi.





2.
-Australia matka-opas kirja ja Madventuresien uusin kirja Mad Succes (ostin joululahjaksi Eetulle, tulee varmasti luetuiksi reissussa :) lisäksi ostin puhelimelle ja miksei kamerallekin vesitiiviin pussin. Suojaa puhelinta vedeltä ja hiekalta esimerkiksi rannalla. Puhelinta voi käyttää pussin ulkopuolelta !
-Maitohappobakteerit mulla on aina mukana, ihan sama minne matkustan!
-Lisäksi ostin astaksantiinia se on lisäravinne joka mm. auttaa iho-oireisiin, parantaa auringonsietokykyä ja vähentää riskiä palaa auringossa, auttaa palautumaan rasituksesta, edistää immuunipuolustusta, vähentää tulehdustiloja jnejne. Lähinnä tuon auringonsietokyvyn takia siis ostin.


 3. 
-Australiassa ei välttämättä suositella juomaan hanavettä. Joissain osavaltioissa ja kaupungeissa se kuitenkin on ok. Herkkävatsaisena suomalaisena näin kuitenkin parhaaksi ostaa veden puhdistusfiltterin. Oli vaikka mitä vaihtoehtoja, mutta Eetun kanssa oltiin sitä mieltä, että pullo-malli on meille kätevin. Hanavesi siis laitetaan pulloon ja samalla kun juo, filtteri puhdistaa veden. Liat ja bakteerit jäävät filtteriin ja jokaisen juomisen jälkeen filtteri puhdistetaan puhaltamalla. Kyseessä on erittäin tehokas ja luotettava kapine, sillä juuri näitä filttereitä käytetään kehitysmaissa erittäin likaista vettä juodessa! Samalla myös säästää luontoa ja vähentää jätettä kun ei tarvi selkä väärällään kantaa kaupasta muovipulloja. (Muovipullothan valmistetaan öljystä ja muovi on yksi saastuttavimmista materiaaleista planeetalla. Lisäksi muovista irtoaa kemikaaleja juomaveteen ja monet bakteerit muhivat kyseisissä pullovesissä.)
-Pullon lisäksi ostin rinkalle lentokone suojan sekä 3 erikokoista verkkopussia jolla tavarat on helppo lajitella rinkkaan. (paidat yhteen, housut toiseen jne.) Kun rinkasta tarvitsee jotain, on se helpompi löytää kääntämättä koko rinkkaa.
-Viimeisenä löytyy reissupyyhe. Pieni ja kompakti sekä kevyt pyyhe kuivuu minuuteissa, kulkee helposti mukana ja on hyvä olla varalla.

 4. 

-AURINKORASVAT! Tottakai ne olisi löytänyt myös paikan päältä jolloin ne eivät olisi vieneet tilaa rinkassa. Haluan kuitenkin että kaikki mahdollinen on valmiina, eihän sitä tiedä jos vaikka iho kärähtää matkalla kauppaan ostamaan aurinkorasvaa :D
- Matkakokoinen hiuslakka ja matkaharja. Just because it's travel size.

5.
-Lentokoneeseen niskatyyny ja silmälaput joissa on magneetit (vähentää silmäpusseja ja turvonnutta reissunaamaa)
 - Matkakokoiset pesuaineet, dödö, hammastahna sekä hammasharja lentokoneeseen. Aion myös pakata käsimatkatavaroihin yhden vaatekerraston sillä kahden välilaskun jälkeen voi olla hyvinkin mahdollista, että laukku joutuu teille tietämättömille. Silloin on hyvä olla perustarvikkeet mukana!






































+ LISÄKSI

Pakkaan mukaan tietysti vaatteita ja kenkiä. Liika on aina liikaa ja hyvin pienellä määrää vaatteita varmasti pärjää. Tällaisella reissulla kannattaa todella miettiä vaatteet tarkkaan. Niiden pitää olla helposti yhdisteltäviä, mukavat päällä ja lähes joka tilanteeseen sopivat. Kotoa kannattaa pakata mukaan ihan vain perusjutut kuten pari paitaa ja parit housut. Ei sitä oikeasti enempää tarvitse! Ja vaatteita saa helposti lisää paikan päältä ja varmasti tulee ostettuakin.
Pitää myös miettiä, että tavarat pitää saada myös takaisin kotiin sieltä reissulta! Luin jostain hyvän ohjeen; "Laita sängylle kaikki tavarat jotka aiot ottaa mukaan. Ota pois 1/3. Hyvä. Nyt ota pois vielä puolet ja pakkaa ne." Rinkan olisi hyvä olla max. puolillaan kun lähtee. Pakkauksessa vaatteiden rullaus on paras vaihtoehto! Kevyet tavarat kannattaa laittaa pohjalle, ja painavat rinkan yläosaan.
Vaatteiden lisäksi kannattaa miettiä kenkäpolitiikkaa ettei raahaa turhaan liikaa kenkiä. Itse ajattelin ottaa varvassandaalit, lenkkarit ja vanssit.
Mulla on edelleen mietinnässä otanko takkia mukaan ollenkaan..Eipä sellainen kevyt tuulitakki toisaalta tilaa vie :)

Näiden lisäksi on tossa vielä pari muuta juttua kuten biksut, lippis, aurinkolasit, treenivaatteet, meikeistä otan mukaan vain pari luottotuotetta ja hiustenkuivaajaa sekä suoristinta en ota mukaan ollenkaan.

Kun olen oikeasti päättänyt tarkalleen mitä otan mukaan, laitan kuvan näytille :)! Tää on edelleen vähän tällaista mietintää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä kommenttia, palautetta, terveisiä tai mitä vaan :)