perjantai 29. tammikuuta 2016

Wandering around Sydney

Wow reilu viikko mennyt jo Aussi-eloa ja paljon ollaan tehty! Ollaan joka päivä lähdetty junan tai bussin tai lautan kanssa seikkailemaan ja löydetty paljon siistejä mestoja. Täällä pääsee siis kulkemaan kaikilla kulkuneuvoilla yhdellä ja samalla kortilla!






Täällä on ollut tosi vaihtelevat ilmat. Lähes joka päivä on satanut kuitenkin vettä ja tosi monena päivänä ukkostanut mikä on sinänsä harmi koska ollaan Sydneyssä nyt vaan tää pari viikkoa. Hyvä esimerkki oli Bondi beachille meno alle +25 lämpötilassa, järkyttävässä tuulessa ja aurinkoa ei mailla halmeilla. Meno rannalle kesti melkein 2 tuntia ja viihdyttiin siellä reippaasti alle tunti. Mutta kun rannalle oli pakko päästä!






26.1. juhlittiin Australia dayta. Se ei kuitenkaan kuulemma ole edes oikea itsenäisyyspäivä vaan kyseisenä päivänä teloitettiin huima määrä Aboriginaaleja eli Australian alkuperäiskansaa. Silti porukka juhlii sitä ihan kikseissä ja koko päivä oli täynnä erilaisia tapahtumia 7:00 am alkaen. Mukana oli myös Aboriginaalien protesti tapahtumia joissa idea oli valistaa porukkaa päivän oikeesta merkityksestä. Näin tai noin, päivä oli ihan sairaan kaunis. Aurinko paistoi ja lämpöä oli se +30. Illalla harbourissa nähtiin ilotulituksia.








Ihan älyttömän upea ranta löydettiin eilen n. 30min lauttamatkan jälkeen. Viihdyttiin koko päivä tuolla ja käytiin ekaa kertaa testaamassa paddle boarding eli siis SUP. Ne ketkä ei tiedä mitä se on, niin siinä melotaan ison surffilaudan päällä seisten (tai meidän tapaan istuen koska se seisominen tuntu niin huteralle). Vitsit se oli kyllä siistiä kun vesi oli tyyntä ja kirkasta ja lopulta vaan lilluttiin siellä vedessä ja nautittiin auringosta!






Tänään oltiin The Rocksissa jossa järkätään joka perjantai food market. Pieniä kojuja ja erilaista käsintehtyä ruokaa, vaatteita ja koruja. Mun safka ei mitään älytöntä herkkua ollut mut Eetun ruoka tais mennä paremmin nappiin. Oltiin just päästy kahville, kun koko taivas repesi ja oli niin kova ukkonen etten muista koska viimeks ois ollu!



Illalla käytiin vielä testaamassa aivan överi ylihinnoiteltu sushi-liukuhihna. En suosittele. Never again.

Tuli muuten napattua the rocksista mukaan tälläinen ihan älyttömän magee kierrätysmateriaaleista käsin tehty kaulakoru! Jututin näiden korujen myyjää ja hän kerto kyllä mahtavia tarinoita kyseisistä tekeleistä. Suurin osa tuotteista oli tehty vanhoista kellon koneistoista, pullon korkeista ja avaimista. Tää kaulakoru oli silti ehdottomasti lemppari joten se lähti mukaan. Kuulemma heidän koko perhe väkertää, mutta äiti on kaiken aivot. Kuulemma perheen äiti on kirjoittanut pullopostiin jonkin viestin kantajalleen, mutta en henno avata tätä teosta! Ehkä joskus sitten :)

Meidän pihassa on muuten kaksi ihan jäätävän kokosta hämähäkkiä, iltaisin kaikki tiet on ihan täynnä erittäin jättimäisiä torakoita ja tänään iltalenkillä nähtiin kauhea lauma niin isoja lepakoita etten oo koskaan nähnyt ees niin isoa lintua!! Linnuista puheenollen, täällä asuu papukaijoja!? Niin siistejä juttuja koko paikka täynnä etten varmaan koskaan lopeta ihmettelemistä. Niin ja kaiken kruunaa se, että löydettiin frozen yoghurt mesta jossa sai itse laittaa kippoon mitä halusi ja niin paljon kuin halusi. Söin siis ihan puolivahingossa puoli litraa :).

Meillä on Sydneytä jäljellä vielä vähän alle viikko, jonka jälkeen lennetään Brisbaneen. Seuraavaksi kuullaan sitten varmaan sieltä ! 


1 kommentti:

  1. Vitsit! Ihania kuvia! Oon ihan äärettömän onnellinen teidän puolesta että lähditte toteuttamana unelmianne sinne! Mahtavaa päästä näkemään tätäkin kautta kuvia ja koko reissua! Ootte huippuja! <3

    VastaaPoista

Jätä ihmeessä kommenttia, palautetta, terveisiä tai mitä vaan :)