maanantai 2. toukokuuta 2016

Suomalainen vappu

Täällä Australiassakin vietetään vappua, eli maydayta. Meidän host perhe ei edes tiedä miksi sitä juhlitaan täällä, tai mitä vappu täällä edustaa eikä mitään perinteitäkään ole joten päätettiin pitää Suomi-vappu! Selitin mitä vappu suomessa tarkoittaa ja mitä kaikkea yleensä vappuna tehdään. Host äitihän on siis puoliksi Suomalainen vaikka ei suomea osaakkaan. Hänen isänsä on muuttanut 2-vuotiaana Australiaan, eli mitään vahvaa Suomalaisuutta ei ole havaittavissa :D Hänen kylään tullut ystävänsä on myös samaan tapaan puoliksi Suomalainen ilman kielitaitoa. Molemmat muistaa mitä suomalaisia juttuja mummu on leiponut kotona ja meidän host äiti tekikin mummunsa ohjeella pullaa ja karjalanpiirakoita. Toisen puolisuomalaisen kotona joululeivonnaiset oli se tuttu juttu. Niin hauska jutella leivonnaisista suomalaisilla nimillä, ne kun ovat ainoa asia mitä nämä tyypit osaa suomeksi! 


Aamulla oli pullataikina kohoamassa ja käytin siitä puolet munkkien paistoon.


Paistoin viime vuonna ekaa kertaa munkkeja ja ne meni ihan plörinäksi. Vähän jännitti nyt "suurelle yleisölle" paistaa, mutta hyvinhän se meni!



Eetu hoiti sokeroinnin!


Myös sima oli lopulta tarjoilukunnossa. 7 päivää sen kanssa taistelin mutta hyvää tuli lopulta!


Kaikenkaikkiaan meillä oli siis karjalanpiirakoita ja munavoita, pullia, munkkeja ja simaa. Hyvin saatiin ruokittua 6 aikuista ja kahdeksan lasta. Lopuksi maisteltiin vähän salmiakkia :) Hyvää oli ja kaikki tykkäsivät kaikesta! Vain serpentiinit ja vappupallot puuttui.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä kommenttia, palautetta, terveisiä tai mitä vaan :)