sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Bali, Indonesia part. 1

Lennettiin maanantai-iltana Balille lomailemaan. Meidän 3 ensimmäistä yötä oli hotellissa Kutalla, joka on ns. pääpaikka Balilla. Kuta jakaa aika paljon mielipiteitä, sillä se on lähes kokonaan turistien valtaama ja koko kaupunki on aikalailla länsimaalaistunut.




Kauniita koristeltuja temppeleitä löytyy lähes joka nurkalta. Uskonto näkyy vahvasti arjessa!


Kaikki kadut on täynnä pikkuruisia liikkeitä joissa myyjät tyrkyttää tavaraa erittäin ärsyttävällä tavalla eikä ota kieltävää vastausta kovin helposti. Jos vahingossa edes vilkaiset jotain tuotetta ikkunassa, juoksee myyjät jo perässä kadulla yrittäen tyrkyttää sitä milloin milläkin hinnalla.


Portit rannalle.



Punainen lippu salossa eikä veteen voinut mennä. Kyllä se rannalla makoilukin ihan luonnistui !



Tänne lomallehan tultiin rentoutumaan joten piti sitä käydä sitten kuumakivi hieronnassa ja kasvohoidossa hotellin spassa. Pirun halpa paikka Bali on! mm. hieronnat ja hoidot maksaa alle 15 euroa. 


Tälläisiä löytyi lähes jokaisen asunnon edustalta. Sisään paikalliset veivät itsetehtyjä koreja joissa oli kukkia ja esim. makaroneja/keksejä sekä ihanan tuoksuisia suitsukkeita. En tiedä näiden korien tarkoitusta mutta joka päivä viedään aina uudet ja suitsukkeet tuoksuu joka nurkan takana!




Ostettiin hotellilta puolenpäivän retki ja kuljettaja. Retkeen ensimmäinen pysäkki oli Garuda Wisnu Kencana cultural park eli iso puisto jossa on jäätävän isoja patsaita.





Jokaisessa pyhässä paikassa kuten temppeleissä jokaisen vierailijan pitää pukeutua sarongiin. Niitä on tarjolla joko ilmaiseksi tai maksua vastaan.




Toinen pysäkki oli kahvipuutarha. Balin tunnetuin kahvi on Luwak kahvi. Luwak on pieni eläin joka syö kahvipapuja ja ulostaa ne sulamattomana. Sen jälkeen pavut pestään ulosteesta, paahdetaan ja jauhetaan normaalin kahvin tavoin. Luwak kahvi on maailman kalleinta kahvia ja sitä saa lähes kaikkialta Balilla. Tällä kahvi-istutuksella oli yksi pieni Luwak eläin pienessä häkissä... Luwakkeja pidetään tosi huonoissa oltavissa ja pakkosyötetään pavuilla turisteja varten. Ei siis tuettu tätä toimintaa ja maistettu/ostettu kyseistä kahvia. Jotkut paikat tietysti on luotettavia ja haluaa Luwakeille hyvät oltavat mutta niitä paikkoja on hankala löytää. Tällä puutarhalla oli myös muita tuotteita kuten ihania erilaisia tee-valikoimia tuoreista raaka-aineista. Puutarhassa kasvoi erilaisia yrttejä ja mausteita sekä muita kahvilaatuja!




Viimeinen kohde oli Uluwatu temppeli. Se sijaitsee korkean kielekkeen päällä ja on yksi vanhimmista Hindu-temppeleistä. Temppelin ympäristössä asuu myös viekkaita temppeli-apinoita.




Päällä tietysti taas sarong.





Yksi viekas apina bongattu! (Enkä nyt puhu siis Eetusta)



Ja sen jälkeen koko apina-perhe.


Illan huipensi Kecak tulitanssi auringonlaskussa. Esitys kesti n. tunnin ja se käsitteli Balilaista mytologiaa. Meille jaettiin englanninkieliset oppaat joissa kerrottiin mitä esityksessä tapahtuu. Koko esityksen ajan mieskuoro "lauloi" kecak laulua jossa nakutellaan suuta eri äänenvoimakkuuksilla. 



Koko esitys meni aikalailla yli hilseen mutta oli se vauhtia ja vaarallisia tilanteita täynnä!




Meidän Kutalla oloaikana juhlittiin Hindujen suurta juhlapäivää, jossa hyvä voittaa pahan. Sitä juhlitaan aina 6kk välein ja silloin kaikki pukeutuvat kauniisiin seremonia-asuihin. 



Ympäri Balia on upeita patsaita jotka kuvastaa Intialaisia tarinoita.


Kutalla tuli siis vietettyä 3 yötä. Paikkana Kuta oli kaunis, kulttuuri ja luonto oli mielenkiintoinen mutta turhan paljon hälinää, turisteja ja liikennettä. Liikenne Balilla on ihan käsittämätöntä. Lähes kaikki paikalliset ajaa skootterilla milloin on 7 skootteria rinnakkain tiellä, milloin on koko perhe mummusta vauvoihin skootterin kyydissä. (Hulluin oli kun näki 6 ihmistä saman skootterin kyydissä, eikä täällä mitään kypäriä pidetä) Ohitetaan oikealta ja vasemmalta ja milloin mistäkin kaistalta. Jalankulkijoita (tai mitään muutakaan) ei väistetä eikä varmana anneta tietä kenellekään! 

Onneksi Kutalta selvittiin seuraavaan paikkaan eli Ubudiin, josta lisää seuraavassa postauksessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä kommenttia, palautetta, terveisiä tai mitä vaan :)