tiistai 20. syyskuuta 2016

Bali, Indonesia part 3 (Blahbatuh & Gili Trawangan)

Ubudista lähdettiin alaspäin rannikolle Blahbatuhiin jossa meidän piti viettää seuraavat 5 yötä. Meidän majoitus oli organisella farmilla meren rannalla.


Näkymät parvekkeelta


Iltakävelyllä löydettiin lentokone jonkun takapihalta (!!!)


Ranta oli täynnä mustaa volkaanista hiekkaa joka oli ihanan maagista! Merenpohja oli kuitenkin ihan älyttömän kivinen eikä sinne oikein päässyt uimaan.




Tasainen ranta oli mahtava spotti joogailla.


Tulipa opittua että volkaaninen hiekka on myös magneettista..... On muuten vähän hankala saada hiekka nypittyä pois.


Meidän piti siis olla täällä 5 yötä mutta paikka oli ihan käsittämättömän tylsä ! Päätettiin 2 yön jälkeä lähteä pois Gilin saarelle. Gilin saaria on 3 vierekkäin. Trawangan on kaikkein vilkkain ja suosituin ja kaksi muuta ovat hiljaisempia. Yhdelläkään Gilin saarella ei ole moottoriajoneuvoja joka oli mieluisaa vaihtelua Balin ruuhkiin !


Gilille mentiin pikaveneellä, ja matka kesti n. 2 tuntia.


Paikka oli kuin paratiisi! Vesi oli läpinäkyvää ja rantahiekka valkoista. Harmittaa ettei tultu tänne aiemmin!








Tämä paikka oli niin ihanan täydellinen! Lähtisin takaisin vaikka heti jos olisi mahdollisuus. Niin rento ilmapiiri, kaikki palvelut saatavilla mutta ei sitä kamalaa ruuhkaa ja meteliä mitä Balin puolella oli.




Aamupalapöydässä tuli kisu pitämään seuraa. 


Mun suuri unelma on jo kauan ollut päästä laitesukeltamaan. Oltiin paikassa jossa se oli halpaa ja vesi ihan älyttömän kirkasta ja niin monta firmaa tyrkyttämässä.  Meidän oli PAKKO mennä! Varattiin siis puolenpäivän aloittelijoiden sukelluskurssi. Aamulla päivä alkoi teorialla jonka jälkeen siirryttiin uima-altaaseen harjoittelemaan. Kyllähän siinä paniikki iski kun ekan kerran piti vetää henkeä veden alla ja tuntui ettei henkeä saa. Hetken kun malttoi paniikin mennä ohi alkoi homma sujua ja henki kulkea ja sitten alettiin harjoittelemaan sukellusta ja asennon pitämistä veden alla. Kun ohjaajalla oli varma olo meidän taidoista lähdettiin veneellä keskelle merta.


Veneessä käytiin vielä käsisignaalit ja muut asiat läpi ja sitten hypättiin veteen ja vajottiin pinnan alle. Mentiin 12 m syvyyteen eli pohjaan asti ja siis se vedenalainen maailma oli aivan uskomaton. En osaa edes sanoin kuvailla kuinka jäätävän iso, värikäs, täynnä elämää ja mielenkiintoinen se pohja täynnä koralleja on. Ne pienet kalat ja kaikki! Nähtiin myös aivan JÄÄTÄVÄN iso merikilpikonna! Olisin voinut viettää siinä vedenalaisessa maailmassa vaikka kuinka kauan, mutta Eetu hengitteli happisäiliönsä sen verran nopeasti tyhjäksi että piti nousta pintaan. En tarkkaan tiedä kuinka kauan oltiin pohjassa mutta varmaan n. 15-20 minuuttia. Jäin niin paljon koukkuun että haluan ehdottomasti päästä sukeltamaan uudelleen!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä ihmeessä kommenttia, palautetta, terveisiä tai mitä vaan :)